Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Agresivní pacient vzal při převozu do léčebny policistovi zbraň. Při útěku skočil z mostu do řeky

Střelbou a skokem z mostu do řeky skončil pondělní odpolední převoz psychicky nemocného pacienta z Českolipska do psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích. Posádka sanitky libereckých krajských záchranářů byla svědkem potyčky agresora s policií a nakonec i střelby.

Zpočátku vše probíhalo normálně, na mělnickém mostě přes Labe se ale odehrálo drama. „Pacient na policisty zaútočil, zmocnil se služební zbraně jednoho z nich a následně je touto zbraní ohrožoval,“ popsal mluvčí krajské záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Muž pak ze sanitky utekl a snažil se zmizet, druhý policista ale rychle zareagoval a na agresora vystřelil. Podle nepotvrzených informací ho zasáhl do ruky. Ani to ale pacienta nezastavilo a ten se vrhl z mostu do Labe.

Jenže to znamenalo skok z výšky asi dvaceti metrů. Hodně potlučeného ho z vody vytáhli mělničtí policisté. „Vyšetřování je zatím ve své počáteční fázi, s policií ale spolupracujeme,“ doplnil Georgiev.

Autoři | Foto

Štítky pacient, zbraň, okres Česká Lípa, Horní Beřkovice, Labe, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní pacient vzal při převozu do léčebny policistovi zbraň. Při útěku skočil z mostu do řeky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.