Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Při požáru v paneláku se zranilo šest lidí. Hořet začalo kvůli porouchané ledničce

Ve třetím patře jednoho z paneláků ve frýdlantské Sídlištní ulici dnes hodinu po poledni začalo hořet. Na místo se sjelo celkem šest jednotek hasičů. S požárem před jejich příjezdem bojoval sám majitel bytu i frýdlantští strážníci. Celkem se lehce zranilo šest lidí, majitel bytu a jeho žena skončili v liberecké nemocnici.

Požár byl na tísňovou linku ohlášen ve 13:13. „Majitel bytu se zachoval duchapřítomně. Z chodby si natáhl hadici a sám začal požár hasit, poté mu pomáhali i frýdlantští strážníci práškovým hasicím přístrojem,“ popsala mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Při požáru se několik lidí lehce zranilo. „Na místě jsme ošetřili čtyři pacienty, majitele a majitelku bytu jsme pak s podezřením na nadýchání kouře odvezli do liberecké nemocnice,“ řekl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Oheň zasáhl část bytu, hasiči škodu odhadli na půl milionu korun, majetek za zhruba milion korun se jim povedlo uchránit. Známá už je i příčina. „Důvodem je závada na elektroinstalaci ledničky,“ doplnila Štrauchová.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky požár, Krajská nemocnice Liberec, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru v paneláku se zranilo šest lidí. Hořet začalo kvůli porouchané ledničce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.