Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté zadrželi nebezpečného lupiče. Na číšníka vytáhl pistoli a paralyzér

Třiačtyřicetiletý cizinec v minulých měsících se svými komplici přepadl několik barů v Jablonném v Podještědí a na Liberecku a Českolipsku. Celkem si přišel na věci za více než osm set tisíc. Lupič byl velmi nebezpečný, na číšníka v baru vytáhl pistoli a zpacifikoval ho paralyzérem. Kriminalistům se ho podařilo dopadnout a v pátek ho soud poslal do vazby.

Celkem má na svědomí čtyři vloupání. „Dne 31. října loňského roku nad ránem se společně se svými dvěma komplici vloupal do baru v Jablonném v Podještědí, kde je překvapil číšník, se kterým tu nepočítali. Pachatelé ho přiměli k poslušnosti namířenou pistolí a potom ho zpacifikovali elektrickým paralyzérem. Když se muž probral z bezvědomí, byli už pryč, a to i s elektronikou, cigaretami a především finanční hotovostí. Způsobená škoda přesáhla 100 tisíc korun,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Dva týdny před tím se vloupal do baru ve Cvikově, kde vybrali automaty a odnesli si přes půl milionu korun, a ukradli věci za dalších sto tisíc.

Celkem 75 tisíc korun v hotovosti mu vyneslo vloupání do jiného mimoňského baru, do kterého se vloupal sám 2. září loňského roku a kromě peněz si odtud odnesl i cigarety za dalších 16 500 korun. „Sám ještě "navštívil" 17. srpna loňského roku hernu v Raspenavě, která mu vynesla nejméně. Zde způsobil na odcizených drobných mincích, cigaretách a cigaretových papírkách škodu za 12 500 korun,“ doplnila mluvčí.

Dohromady se tak částka vyšplhala na 814 tisíc korun. Kriminalisté po něm od té doby pátrali a v úterý se jim ho podařilo dopadnout. „Kriminalisté nenechali nic náhodě, a protože věděli, že může být ozbrojen, požádali o jeho zadržení zásahovou jednotku ústeckého kraje. Samotný zásah proběhl v soukromé nemovitosti v České Kamenici,“ popsala Baláková.

Přitom se policistům podařilo zadržet i jeho dvaatřicetiletého komplice s vloupání ve Cvikově. „Staršího ze zadržených vyšetřovatel obvinil ze zločinů loupeže a krádeže, za které ho soud může poslat až na deset let do vězení. Druhému zadrženému hrozí za spolupachatelství na vloupání do baru osmiletý trest odnětí svobody,“ řekla mluvčí.

Kriminalisté tak stále pátrají po dvou komplicích z přepadení baru v Jablonném.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky Jablonné v Podještědí, vloupání, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, cigareta, Cvikov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi nebezpečného lupiče. Na číšníka vytáhl pistoli a paralyzér  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.