Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nožem ozbrojený muž přepadl kolemjdoucího. Tvrdil mu, že má nadpřirozené schopnosti

„Dej mobil nebo uvidíš!“ Tak nějak začalo v úterý dopoledne náhodné setkání čtyřiadvacetiletého mladíka a o rok staršího lupiče, který na něho narazil kolem sedmé hodiny ranní u autobusové zastávky v Litoměřické ulici v České Lípě. Několikrát soudně trestaný pětadvacetiletý muž ho vyzval k tomu, aby mu dal svůj mobilní telefon.

„To se mladíkovi ale zrovna nechtělo a snažil se ho zpočátku ignorovat. Podezřelý mu ale demonstrativně ukázal nůž, který měl pod bundou v kapse, a řekl mu, že pokud ho neuposlechne, tak ublíží jeho rodině. To na mladíka zaúčinkovalo,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková

Mladík se mu neodvážil odporovat a nabídl mu, že mu místo telefonu dá peníze. Potom společně prošli městem až do areálu nemocnice, kde mladší muž dal vyděrači částku 2 tisíc korun. „On ho nechal odejít a mobil si mohl ponechat,“ dodala mluvčí.

Hned po odchodu lupiče vymačkal mladík na svém mobilním telefonu linku 158 a policistům ohlásil, co se mu stalo a detailně pachatele popsal. „Ve městě po něm pátraly nejen naše hlídky, ale také českolipští strážníci, kterým se podařilo ještě v dopoledních hodinách nožem ozbrojeného vyděrače zadržet na českolipském autobusovém nádraží,“ doplnila Baláková.

Nožem ozbrojený muž tak během pár hodin skončil v rukou policistů. „V minulosti už byl českými soudy třikrát pravomocně odsouzen. Vzhledem k tomu, jakou vedl s poškozeným v průběhu úterního rána konverzaci, se vyšetřovatelka rozhodla, vyžádat si na něj znalecký posudek z oboru psychiatrie,“ uzavřela mluvčí policie.

Agresor totiž o sobě tvrdil, že je bytost s nadpřirozenými schopnostmi. I tímto tématem se bude znalecký posudek zabývat. Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě, u soudu může vyfasovat až osm let za mřížemi.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nožem ozbrojený muž přepadl kolemjdoucího. Tvrdil mu, že má nadpřirozené schopnosti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.