Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloděj okradl seniorku o celoživotní úspory, policie zveřejnila jeho popis

Není snad týden, kdy bychom vás neinformovali o okradení důvěřivých seniorů zloději, kteří se do jejich domácností dostávají pod různými smyšlenými příběhy. Naposledy tak přišla o své celoživotní úspory sedmaosmdesátiletá seniorka z Jablonce nad Nisou. O ty ji obral falešný elektrikář, který přišel na revizi elektroměru.

Zloději pravidelně obelhávají seniory ohranými historkami. Nejinak tomu bylo i 23. února po poledni. K bytu seniorky přišel muž s dokumenty od známé společnosti, poskytující dodávky energie. Zazvonil na ženu, která mu otevřela dveře zajištěné bezpečnostním řetízkem.

„Muž se dožadoval vstupu do bytu za účelem kontroly elektroměru. Ženu, která i přes to, že v minulosti odmítala pustit neznámé osoby, poté, co viděla u muže desky s označením firmy, souhlasila a zavedla jej do kuchyně svého bytu, kde si muž chtěl nadepsat dokumenty k revizi,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Aby muž zjistil, kde má žena peníze ukryté, poprosil ji o 1500 korun za kontrolu. Seniorka proto odešla pro hotovost do vedlejší místnosti. Když se vrátila zpět a chtěla muži peníze předat, tak ji prozatím odmítl s tím, že nejdříve potřebuje vidět elektroměr.

„Důvěřivá seniorka jej tedy zavedla do spodního patra domu, kde se nachází rozvodná skříň s elektroměrem. Bezprostředně poté jí muž řekl, že musí jít něco vyzkoušet do bytu, zřejmě jistič, a kvapně odešel do bytu seniorky,“ dodal mluvčí. Než žena stačila k bytu dojít, muž již vycházel ze dveří s tím, že jí veškeré podklady o revizi pošle poštou.

V ten moment už žena tušila, že je zle a šla si překontrolovat úspory. Až v pokoji zjistila, že jí muž ukradl celoživotní úspory, přes 105 tisíc korun.

„Policisté v dané věci zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který v případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ uzavřel mluvčí a zároveň požádal o pomoc při pátrání po muži.

Zloděj byl podle popisu ženy běloch ve věku od 40 do 50 let, střední postavy, výšky 170-175 centimetrů, krátkých hnědých vlasů, hovořící plynule Česky. Muž měl být oblečen do modré bundy a šedých kalhot. 

Pokud muže odpovídajícího popisu někdo v inkriminované době viděl, tedy 23.února, v Jablonci nad Nisou, v ulici Opletalova a přilehlém okolí, měl by kontaktovat policisty na lince 158.

Foto Dominik Svoboda

Štítky elektroměr, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj okradl seniorku o celoživotní úspory, policie zveřejnila jeho popis  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.