Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Mladík má problém. Během dvou týdnů zničil plexi v tramvaji a budku na Sokoláku

Tenhle kluk má problémy jak s policií, tak hlavně sám se sebou. Během necelých dvou týdnů skončil hned dvakrát na policejní služebně. Proč? Nejprve nechtěl platit za jízdu tramvají a o pár dní později sluchátkem v budce mlátil tak silně, až přístroj zničil. Pro policisty navíc nejde o žádného neznámého.

K incidentu v tramvaji došlo 3. února večer. Chtěl jet bez jízdenky, řidič ho ale nepustil. Čtyřiadvacetiletý mladík se tak vrátil před tramvaj, kde na zemi našel cvaklou jízdenku a s tou si to šinul zpátky do tramvaje.

Když ho řidič opět odmítl, začal se vztekat. „V afektu začal mlátit do plexiskla, které odděluje prostor řidiče a přepravovaných osob. Po opětovných úderech bariéru poškodil a z tramvaje utekl,“ popsal mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Jenže pachatele poznala žena, která v tramvaji jela a policisté ho pak o chvíli později našli v nedaleké osvěžovně. „Zde pachatele odpovídajícího popisu nalezli a následně jej převezli na obvodní oddělení. Řidič i mladá svědkyně potvrdili, že se skutečně jedná o osobu pachatele,“ dodal mluvčí.

Ani ne o dva týdny později skončil na služebně znovu. Tentokrát se terčem jeho vzteku stala telefonní budka v centru města. „Po telefonátu, který z přístroje uskutečnil, mu nebyla vrácena dostatečná suma peněz. Domníval se, že počítadlo selhalo, tak se opět snažil řešit věci silou. Sluchátkem mlátil do skleněné výplně telefonní budky tak razantně, až přístroj zničil. Rozbil jak sklo, tak i sluchátko,“ popsal Robovský.

Jenže ho zachytil kamerový systém a jeho dopadení byla otázka pár minut. „Policisté mu za jeho jednání, ve zkráceném přípravném trestním řízení, sdělili podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a poškození obecně prospěšného zařízení. V případě mladíkova odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto MP Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík má problém. Během dvou týdnů zničil plexi v tramvaji a budku na Sokoláku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.