Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté odložili vyšetřování případu týkajícího se průběhu krajských voleb

Liberečtí kriminalisté odložili případ týkající se podzimních krajských voleb, kdy měl kdosi zfalšovat prohlášení kandidáta jedné ze stran. Jeden z kandidátů se v říjnu obrátil na policii s tím, že o účast ve volbách nestál a prohlášení podepsal někdo jiný. To se ale znaleckým zkoumáním nepodařilo prokázat.

„V průběhu vyšetřování si vyžádali znalecký posudek z oboru písmoznalectví, odvětví ruční písmo, k posouzení, zda je kandidát podepsaný a uvedený na kandidátce skutečně osobou, která prohlášení kandidáta podepsala,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová a dodala: „Na základě znaleckého posudku se neprokázalo, že by prohlášení kandidáta podepsal někdo jiný než sám kandidát.“

Vzhledem k tomu, že se nepodařilo prokázat, že by dokument související s volbami někdo padělal, nedošlo k maření přípravy a průběhu voleb a referenda a věc kriminalisté odložili. 

V Libereckém kraji se voliči vybírali nové zastupitelstvo ze 705 kandidátů, z toho 467 bylo mužů a 238 žen, z 19 politických stran a hnutí.  

Foto Jan Luxík

Štítky volby, Liberecký kraj, krajské volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté odložili vyšetřování případu týkajícího se průběhu krajských voleb  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.