Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zfetovaný cizinec ujížděl policistům v kradeném autě bezmála 20 kilometrů. Jeho jízda skončila u Chrastavy

Další honičku se zfetovaným řidičem mají za sebou policisté z Liberecka. V minulých dnech naháněli od Kunratic u Cvikova až k Chrastavě sedmatřicetiletého cizince, který se pod vlivem amfetaminu a metamfetaminu snažil mužům zákona ujet. To se mu ale nepodařilo a skončil v policejní cele.

Policisté chtěli muže s Audi na převozových značkách zkontrolovat, na jejich výzvu ale reagoval přidáním plynu a začal ujíždět k obci Drnovec. Projel po lesní cestě spojující obec se silnicí I/13, na kterou se opět napojil a ujížděl hlídce dále přes obce Lvová, Rynoltice a Jitrava.

„Počínal si velmi nebezpečně. Několikrát ohrozil ostatní řidiče a jízdou v protisměru také ohrozil protijedoucí autobus. Předjížděl na plné čáře a v nepřehledných úsecích, a nerespektoval dopravní značení a rychlostní limity. Policisté jej však stále nespouštěli z dohledu,“ dodal mluvčí policie Vojtěch Robovský. U Jablonného v Podještědí se do pronásledování zapojila další policejní hlídka.

Nebezpečná jízda skončila téměř po dvaceti kilometrech před Chrastavou. Policisté se Audi pokusili předjet, tomu se však jeho řidič bránil, a na policejní Octavii najel, aby policistům znemožnil další pronásledování. Oproti hlídce, která náraz vykryla, nezvládl řidič Audiny udržet vůz ve směru jízdy a byl odmrštěn vpravo, mimo silnici, do příkopu, kam havaroval. 

„Zadrženému cizinci policisté okamžitě poskytli první pomoc a následně jej podrobili orientačnímu testu na návykové látky, který vyšel pozitivně na amfetamin a metamfetamin. Po lékařském ošetření a provedených nezbytných úkonech, byl cizinec umístěn do policejní cely,“ uzavřel Robovský.

Policisté zjistili, že Audi bylo téhož dne nahlášeno jako odcizené v polské Bogatynyi. Cizinec, který je teď podezřelý, že auto ukradl, nyní sedí ve vazbě a čeká na soud, kde může vyfasovat až šest let za mřížemi.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Chrastava, Audi, Liberecký kraj, Kunratice u Cvikova, Drnovec, Rynoltice, Jítrava, Jablonné v Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný cizinec ujížděl policistům v kradeném autě bezmála 20 kilometrů. Jeho jízda skončila u Chrastavy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.