Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Už bývalá přítelkyně ho znovu odmítla. Dvakrát se bodl do břicha přímo u ní v bytě

Zdálo se, že pětadvacetiletý mladík přišel za svou expřítelkyní do bytu v centru Liberce na normální pokec. Bylo pondělí po deváté hodině ráno a muž se při běžném rozhovoru jen tak mezi řečí zeptal, jestli se k němu nechce vrátit. Když uslyšel rázné ne, rozhodl se, že na místě svůj život ukončí.

„Došel si pro nůž uložený v kuchyňské lince a dvakrát se bodnul do břicha. Jakmile jej mladá žena uviděla, okamžitě zavolala lékařskou pomoc a policii,“ popsal mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Když na místo dorazili záchranáři a policisté, řekl jim, že to byl zkrat. „Okamžitě byl převezen do liberecké nemocnice a po ošetření středně vážných zranění byl umístěn na psychiatrické oddělení,“ doplnil Robovský s tím, že podle ošetřujícího lékaře nebyl mladík v přímém ohrožení života.

V pondělí po sedmnácté hodině policisté hledali sebevraha také na Semilsku. Ten volal na tísňovou linku, že skočí z mostu nebo pod vlak. „Už ale neuvedl, kde se nachází, v jakém je aktuálním zdravotním stavu a nebyl ani ochoten sdělit žádné další informace. Jediné, co policisté znali, bylo jeho jméno,“ popsal policejní mluvčí.

Pak se rozeběhla pátrací akce na nejrůznějších mostech a na kolejích. „Došlo také k pozastavení železniční dopravy, vyrozumění hlídek městských policistů ve městech a vyžádán policejní vrtulník. Během pátrání po 56letém muži se s ním policisté několikráte telefonicky spojili, avšak muž nechtěl komunikovat a vždy zavěsil,“ popsal Robovský.

Nakonec ho našli strážníci na autobusáku v Železném Brodě. Muž byl nejprve ošetřen záchranáři a poté odvezen do psychiatrické léčebny v Kosmonosích. „Jako motiv svého jednání uvedl, že ztratil smysl života,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky Liberec, Krajská nemocnice Liberec, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už bývalá přítelkyně ho znovu odmítla. Dvakrát se bodl do břicha přímo u ní v bytě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.