Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Tragická nehoda na Semilsku byla jen cvičením, to se hasiči dozvěděli ale až na místě

Až do poslední chvíle netušili hasiči, kteří včera vyjížděli k nehodě autobusu s osobním automobilem v Košťálově, že se jedná o cvičení. Námět byl jasný – rychle a efektivně rozložit síly a pomoci velkému množství raněných. Spolupráci na místě si vyzkoušeli profesionální hasiči ze Semil a dobrovolníci z Lomnice nad Popelkou.

Hasiči ihned začali s tříděním raněných pomocí takzvané metody S.T.A.R.T. Tahle zkratka je mezi záchranáři zaběhlá jako „snadná terapie a rychlé třídění“. Právě kvůli velkému počtu raněných bylo zřízeno stanoviště pro ošetřování.

„U události se nacházelo 14 osob, z toho 1 vážným zraněním podlehla, 5 osob bylo zraněno těžce, 3 lehce a 5 neutrpělo žádné zranění,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči museli navíc z osobního automobilu vyprostit řidiče i spolujezdce. Zkontrolovat museli také okolí nehody, kam mohla utéct některá poraněná osoba. Po necelé hodině mohlo být cvičení ukončeno.  

Foto HZSLK

Štítky okres Semily, Semily, Lomnice nad Popelkou, Košťálov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tragická nehoda na Semilsku byla jen cvičením, to se hasiči dozvěděli ale až na místě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.