Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kriminalisté objasnili lednovou loupež v herně v Tanvaldu

Kriminalisté objasnili lednové loupežné přepadení herny v Tanvaldu. Po obsluze herny v Krkonošské ulici tam tehdy pětadvacetiletý muž s nožem v ruce požadoval vydání tržby. Odnesl si přes 60 tisíc korun. Teď je ve vazbě a za loupež mu hrozí až desetiletý trest.

Muž s kuklou na hlavě hernu přepadl krátce po páté ráno. Vyžadoval peníze z peněženky obsluhy. Poté barmanku donutil otevřít trezor, ze kterého vzal obálky s tržbou. "Celkem si tak z herny odnesl přes 60 tisíc korun. Uložil si je do igelitové tašky, kterou v herně našel. Požadoval otevření i dalšího trezoru, do kterého však žena za barem neměla přístup," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Ženě pak přikázal, aby mu dala klíče od vstupních dveří, lehla si na zem a počítala do padesáti. Pak zmizel a klíče nechal v zámku.

Podle policie je pachatelem muž z Jablonecka, který byl v minulosti několikrát trestaný pro majetkovou trestnou činnost. V prosinci 2016 vyšel z věznice a je bez práce. Chvíli před loupeží hernu navštívil. "Sháněl od všech ostatních hostů včetně obsluhy peníze, údajně na vlak. Když neuspěl, hernu opustil. Pro peníze si však došel později," dodala Šýtrová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky herna, Tanvald, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté objasnili lednovou loupež v herně v Tanvaldu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.