Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie v Liberci řešila při fotbale jeden útok na policistu

Policie v Liberci řešila v souvislosti s dnešním fotbalovým utkáním libereckého Slovanu s pražskou Slavií jeden trestný čin, kdy fanoušek zaútočil na policistu. Za to mu hrozí trest od šesti měsíců do šesti let. Další dva fanoušci se budou zodpovídat z přestupků, jeden kopal do auta, další neuposlechl výzvy policisty, řekla krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Po skončení zápasu fanoušci poškodili dvě auta policie.

Dnešní ligové utkání vedoucí Slavie v Liberci provázela bezpečnostní opatření jako při zápasech Evropské ligy. "Do tohoto bezpečnostního opatření bylo zapojeno 400 policistů pořádkové, dopravní a kriminální služby. S policisty na veřejný pořádek a bezpečnost silničního provozu dohlíželi také strážníci, zapojil se i antikonfliktní tým," řekla Šrýtrová. Zápas podle ní sledovalo přímo na stadionu 8400 diváků, z toho bylo 2500 fanoušků Slavie.

"Fanoušci hostujícího týmu přijeli do centra Liberce několika autobusy krátce po 13:00. Před třetí hodinou se dal průvod fanoušků z náměstí Dr. E. Beneše do pohybu Železnou ulicí, přes Sokolovské náměstí a Chrastavskou ulici k fotbalovému stadionu. Po celé trase průvod doprovázeli policisté nejen z pořádkové služby i členové antikonfliktního týmu," řekla Šrýtrová.

Při zápasu policisté zasahovat nemuseli. "Veškeré nepokoje v obou sektorech domácích i hostujících fanoušků řešili sami pořadatelé," doplnila Šrýtrová. Většinou šlo podle ní o použití pyrotechniky. Policisté zasahovali až po skončení zápasu při konfliktu mezi libereckými fanoušky a bezpečnostní agenturou, řekla. Jinak ale policie hodnotí akci jako klidnou bez větších problémů. Většina fanoušků hostujícího celku bezprostředně po zápase odjela z Liberce svými autobusy a osobními vozy zpět do Prahy.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky FC Slovan Liberec, policie, SK Slavia Praha, Evropská liga UEFA, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Liberci řešila při fotbale jeden útok na policistu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.