Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Když na stavbě obědvali, zloděj kradl lepenku. Odvezl si celkem jedenáct balíků

Tenhle zloděj ucítil příležitost a šel po ní. Když v pátek dopoledne projížděl Lázněmi Libverda, u rekonstruované budovy mu padly do oka balíky lepenky. Zastavil u nich a když viděl, že v dohledu nikdo není, začal je urychleně cpát do auta. Nakonec jich tam nastrkal jedenáct, jenže se mýlil v tom, že ho nikdo nevidí.

Viděli ho totiž dělníci, kteří ve stavební buňce právě obědvali. „Když viděli, co se děje, okamžitě vyběhli ven a na mladíka zakřičeli. Ten, jakmile je spatřil, na nic nečekal, nasedl do vozidla a z místa i s nákladem urychleně ujel,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Dělníci tak zloděje sice nechytili, policistům ho ale velmi dobře popsali a předali jim i registrační značku auta. Policisté pak šli prakticky najisto.

Zloděj poté začal lehce panikařit, protože když se druhý den dozvěděl, že případ vyšetřuje policie, část lepenky přijel na stavbu vrátit. To už ale bylo pozdě.

„V tuto chvíli již ale policisté díky výborné místní a osobní znalosti přesně věděli, kdo že je pachatelem. A tak si pro devětadvacetiletého muže přijeli až domů. Nezapíral a při vyšetřování se policistům doznal. Uvedl, že jej ke krádeži dohnala tíživá finanční situace,“ dodal mluvčí.

Přestože lepenku v hodnotě osmi tisíc korun vrátil, vyslechl si od policistů ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělení podezření pro přečin krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky lepenka, Lázně Libverda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když na stavbě obědvali, zloděj kradl lepenku. Odvezl si celkem jedenáct balíků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.