Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Liberečtí kriminalisté dopadli skupinu zlodějů automobilů

Kriminalisté libereckého Autotýmu dopadli skupinu zlodějů automobilů. Policisté pětičlennou skupinu sledovali více než rok. Na svém kontě mají desítku automobilů a způsobili škodu téměř za čtyři miliony korun. Sedmatřicetiletý Jablonečan skončil ve vazbě. Za krádeže mu hrozí až osm let vězení, stejně jako jeho pětačtyřicetiletému spolupachateli, který je ale vyšetřován na svobodě. Dalším třem mužům z Prahy ve věku 40, 43 a 44 let hrozí tresty pětileté.

Auta kradla skupina v Libereckém kraji. "Vybírali zejména vozidla koncernu Volkswagen, mezi kterými byla často vozy typu Škoda. Zaměřovali se na novější ročníky a kradli zpravidla ve dne," řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Vozy mířily do Prahy, většinou s ukradenou registrační značkou. "Odcizené vozidlo putovalo do jedné z garáží v pražské čtvrti Kyje, kde jej pachatelé demontovali a rozebrali na náhradní díly. Ty směřovaly do objektu na okraji Prahy, kde se prodávají náhradní díly," řekla Šrýtrová. Nepotřebné části kradených aut končily podle ní na vrakovištích a ve sběrnách na okraji Prahy. Utržené peníze si skupina rozdělila.

Z desítky ukradených aut se kriminalistům pět podařilo zajistit. "Několik vozidel se podařilo nalézt díky vlastním vyhledávacím zařízením, které měli majitelé zabudovány ve vozidle," doplnila Šrýtrová. Věci z krádeží objevili podle ní policisté i při domovních prohlídkách. "Zajistili i nářadí, rukavice a další vybavení sloužící ke krádežím vozidel a rušičky signálů, jejichž provoz je v České republice zakázán," vyjmenovala Šrýtrová.

Při prohlídce v jedné z pražských garáží objevili policisté také dva kbelíky plné rozstříhaných registračních značek pocházejících z vozidel z Prahy, Středočeského a Libereckého kraje. "Jednalo se asi o čtyři desítky tabulek, které kriminalisté z Autotýmu skládali 14 dní," poznamenala mluvčí. Nešlo jen o značky z ukradených aut, ale také o kradené značky, které zloději používali při převozu, dodala.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Praha, krádež, Volkswagen, Liberecký kraj, Česko, Kyje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Liberečtí kriminalisté dopadli skupinu zlodějů automobilů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.