Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Panelák v Pavlovicích muselo opustit dvacet obyvatel. V jednom z bytů se našlo velké množství střeliva

Už téměř čtyřiadvacet hodin probíhá zásah v panelovém domě v Jabloňové ulici v libereckých Pavlovicích. Policisté v jednom z bytů našli větší množství střeliva, na místě je i pyrotechnik a probíhá zajišťování. Majitel byl z bytu odvezen ve špatném fyzickém stavu do liberecké nemocnice.

Zásah začal ve čtvrtek v půl páté odpoledne. „Přijali jsme oznámení od občanů s poznatkem, že v jednom z bytů v panelovém domě se mají nacházet nebezpečné předměty,“ popsala mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté na místo okamžitě vyjeli a zjistili, že v bytě se nachází větší množství střeliva. Kolem osmé hodiny večer pak přistoupili k částečné evakuaci domu. „Jednalo se o obyvatele bytů nacházejících se v bezprostředním okolí bytu, kde došlo k zajištění střeliva. Těmto osobám celkem ze dvou vchodů panelového domu nehrozilo přímé nebezpečí. K evakuaci však policisté přistoupili s ohledem na prováděné úkony. Museli provést evakuaci pro případ, kdy by při manipulaci se zajištěnými předměty došlo k nějaké mimořádné události,“ vysvětlila mluvčí.

Při zásahu pomáhali s evakuací hasiči a strážníci městské policie i zdravotníci. Lidem bylo po dobu jejich evakuace nabídnuto městem náhradní ubytování.

O případu jsme psali také tady

Policisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené ozbrojování a celou věc nyní prověřujeme. „Pachateli tak hrozí za nedovolené ozbrojování až pětiletý trest odnětí svobody,“ řekla Šrýtrová.

Majitele bytu ještě včera odvezla záchranka do liberecké nemocnice. „Muž s námi spolupracoval a do nemocnice odjel dobrovolně. Důvodem hospitalizace bylo celkové zhoršení jeho zdravotního stavu,“ řekl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Muž by měl zůstat dál hospitalizován, aktuálně se ani do svého bytu vrátit nemůže, jelikož s něm stále probíhá zásah policie. „Evakuované občany průběžně vyrozumíváme o aktuálním stavu na místě,“ dodala Šrýtrová.

Část zajištěného střeliva musela být policejním pyrotechnikem bezodkladně zlikvidována z důvodu nevhodnosti delšího převozu. Část střeliva bude dále podrobena odborné expertize.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky panelový dům, Pavlovice, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Panelák v Pavlovicích muselo opustit dvacet obyvatel. V jednom z bytů se našlo velké množství střeliva  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.