Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Frýdlant chce zatočit se "šmejdy". Od dubna zakázal podomní a pochůzkový prodej

Počínaje dnešním dnem se rozhodl Frýdlant zakázat pochůzkový a podomní prodej. Na řešení, jak zatočit se „šmejdy“, se shodli městští zastupitelé, kteří s nepoctivými prodejci bojují už několik let. V říjnu minulého roku například město uspořádalo seminář s názvem Neotvírejte!, kde si povětšinou senioři vyslechli rady sdružení ochrany spotřebitelů a policie, jak se nevítaným prodejcům postavit, nebo jak postupovat v případě, že již nějakou nevýhodnou smlouvu uzavřeli.

„Podomní a pouliční prodej je často prováděn formou nátlaku nebo využívá momentu překvapení a nepřipravenosti člověka. Ten pak může vlivem těchto okolností přistoupit na podmínky, na které by za normálních okolností nepřistoupil. Praktiky „šmejdů“ se navíc neustále mění a jsou čím dál záludnější,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS). S problémem takovýchto praktik se setkávají téměř všechna města a obce České republiky.

Také Frýdlant v předchozích měsících řešil, jakým způsobem je bude na území města řešit. „Nakonec jsme se přiklonili k tomu nejjednoduššímu řešení – prostému nařízení, že na území města Frýdlant je pouliční a podomní prodej naprosto zakázán a nepřijatelný. Dáváme tím jasně najevo, že pro město je tento prodej nepřípustný.  Apelujeme na všechny, aby si uvědomili, že praktikami „šmejdů“ jsme ohroženi všichni, ale nejrizikovější skupinou jsou senioři, kteří se umějí jen velmi málo nátlaku bránit,“ podotkl starosta města.

Foto pixabay.com

Štítky Frýdlant, Dan Ramzer, ODS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant chce zatočit se "šmejdy". Od dubna zakázal podomní a pochůzkový prodej  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.