Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Speciálně vycvičená hlídka zadržela agresora, který chtěl pobodat prodavače

Je to jen pár dní, co jsme vás informovali o případu, kdy dvojice opilých mužů napadla náhodného kolemjdoucího jen kvůli tomu, že jim nedal cigaretu. Muž tehdy vyvázl se zlomenou čelistí. Jeden z dvojice agresorů si ale nedal pokoj a uplynulou středu opět zaměstnal policisty, kteří ho museli zadržet.

Třiatřicetiletý muž z Jablonecka tentokrát zaútočil na prodavače v jednom z obchodů na Jablonecku. Důvod byl i tentokrát banální. Rozhořčilo ho, když ho prodavač upozornil na to, že obchod za chvíli zavírá.

„Muž posilněn alkoholem nedbal informací prodávajícího a dožadoval se vstupu. Jednal velmi agresivně. Vytáhl ze své bundy svírací nůž a se slovy, že prodejce zabije, začal naznačovat, že jej bodne do břicha. Z obavy o svůj život začal prodejce před agresorem ustupovat dovnitř obchodu, kdy se mu podařilo zamknout a zajistit vstupní dveře,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

To ale agresora naštvalo ještě mnohem více a nejen, že vulgarismy zasypával své okolí a prodavače, ale rozhodl se, že se přes uzavřené dveře do prodejny stejně dostane. Nožem a pěstí agresor rozbil skleněnou výplň dveří prodejny, přičemž se poranil o střepy.

„Dovnitř se mu dostat nepodařilo, neboť na místo dorazila prvosledová hlídka policistů, speciálně vycvičená na operace proti aktivním střelcům. Přes to, že muž neměl střelnou zbraň, jednalo se o pachatele, jehož jednání bylo velmi nebezpečné a v dané situaci bezprostředně ohrožující zdraví a život člověka,“ dodal mluvčí.

Speciálně vycvičení policisté z hlídky „AMOK“ muže během chvíle zpacifikovali. Agresor při dechové zkoušce nadýchal 1,5 promile alkoholu a krátce po ošetření skončil v policejní cele.

Kriminalisté muže obvinili z trestných činů výtržnictví, ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a nebezpečného vyhrožování se zbraní, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta. Souběžně kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Foto Dominik Svoboda

Štítky obchod, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speciálně vycvičená hlídka zadržela agresora, který chtěl pobodat prodavače  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.