Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič náklaďáku čtyři měsíce křižoval celou republiku bez papírů, prozradila ho kniha jízd

„Na papíry auto nejezdí.“ Něčím podobným se nejspíš řídí osmačtyřicetiletý muž, kterého před nedávnem odhalila policie, která ho podezřívá z maření výkonu úředního rozhodnutí a ujetí od dopravní nehody. Muž se v závěru roku 2015 „vybodoval“ a tudíž by neměl za volantem co dělat, prozradila ho ale jeho kniha jízd. Například během následujících čtyř měsíců najezdil 18 tisíc kilometrů.

„Za čtyři měsíce, které strávil za volantem nákladního vozidla, ačkoliv jej řídit neměl, pracoval pro stavební firmu, a svůj náklaďák „proháněl“ s nákladem i bez, napříč několika kraji. Knihy jízd, vydaly svá tajemství. Muž najezdil přes 18 tisíc kilometrů v době, kdy řídit neměl. Poslední „spanilou“ jízdou muže z Liberce, byla ta nejkratší. Najel pouze 32 kilometrů a svou pouť ukončil dopravní nehodou,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

K nehodě došlo v dubnu loňského roku, kdy řidič svým nákladním automobilem naboural do zaparkovaného auta a z místa nehody ujel. „Prováděným šetřením policisté zjistili, že řidičem náklaďáku, je muž z Liberce a tím, že řídil nákladní vozidlo bez platného řidičského oprávnění, se mimo jiné dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal mluvčí.

Policejní komisař sdělil osmačtyřicetiletému muži z Liberce obvinění ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Štítky kniha, nákladní automobil, Liberec, papír

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič náklaďáku čtyři měsíce křižoval celou republiku bez papírů, prozradila ho kniha jízd  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.