Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Celníci odhalili v jednom z libereckých obchodů cigarety s neplatnými kolky

Víte, že od začátku dubna nesmí být v regálech obchodů nabízeny cigarety se starými kolky? Ne? Podle všeho nejste jediní. Celní správa v jednom z libereckých obchodů objevila několik krabiček cigaret s označení kolku písmenem „S“. Od začátku měsíce přitom nemůžou být podobně označené cigarety nabízeny. Aktuálně musí obsahovat kolek písmeno „T“.

„Tyto cigarety se nacházely v prodejním stojanu určeném k prodeji tabákových výrobků nad pokladním zařízením, společně s dalšími cigaretami, které byly označené již platnou tabákovou nálepku sazby. Kontrolovaný subjekt se celníkům vyjádřil, že tyto cigarety zapomněl vyřadit z prodeje,“ shrnul mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj Martin Stočes.

Na první pohled banální přestupek může mít pro obchodníka fatální následky. Pokud mají cigarety neplatný kolek, jsou považovány jako neoznačené. Prodejci teď hrozí pokuta od 50 tisíc korun do 10 milionů korun. „Celní úřad cigarety jako neznačené zajistil a rozhodne o jejich propadnutí,” uzavřel Stočes.

Foto Celní správa

Štítky cigareta, obchod, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci odhalili v jednom z libereckých obchodů cigarety s neplatnými kolky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.