Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vyděrač chtěl po podnikateli 800 tisíc, jinak se jeho rodině stane nehoda. Byl to zaměstnanec

Přímo na vstupní bránu jednoho z podniků na Semilsku dorazil v úterý dopoledne dopis adresovaný majiteli firmy. Když si ho přečetl, nestačil se divit. Neznámý vyděrač po něm chtěl osm set tisíc korun, jinak že se jeho rodině stane nehoda. Majitel firmy chtěl dopis vyhodit, manželka ho ale přemluvila, aby raději zavolal policii.

Na schůzku, kde měl majitel peníze vyděrači předat, ale kromě něj a policistů nikdo nepřišel. Policisté se s tím ale úplně nespokojili a po vyděrači začali pátrat. A byli úspěšní, jak už to tak bývá, šlo o zaměstnance firmy.

„K myšlence na to, že se od něj pokusí získat peníze vydíráním ho údajně dohnala finanční tíseň a především statisícové dluhy, které nezvládá splácet. Navíc mu hrozí exekuce a z uvedených důvodů ho nedávno opustila partnerka,“ popsala osud nešťastníka mluvčí policie Ivana Baláková.

Pětadvacetiletý mladík si myslel, že si takto získanými penězi pomůže, nakonec se ale zalekl a na předání peněz už ani nevyrazil. „To ho ovšem nijak nezbavuje odpovědnosti z toho, že vyděsil rodinu majitele firmy,“ dodává mluvčí.

Policisté tak případ vyřešili velmi rychle. Oznámen byl v úterý, ve čtvrtek už pachatele dopadli. „Ačkoliv vyděrač od svého původního plánu ustoupil, svým jednáním naplnil skutkovou podstatu zločinu vydírání ve stádiu pokusu, za který ho soud může poslat až na 8 let do vězení,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky rodina, peníze, okres Semily, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyděrač chtěl po podnikateli 800 tisíc, jinak se jeho rodině stane nehoda. Byl to zaměstnanec  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.