Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tenhle kominík moc štěstí nepřinesl. Majitele domu obral o desítky tisíc korun

Taky máte zafixováno, že kominík nosí štěstí? Po zkušenosti z přelomu roku si tohle nejspíš nemyslí muž ze Stvolínek u Žandova, kterého právě kominík okradl. Na opravu komína si od něho vzal zálohu ve výši bezmála 45 tisíc korun, kterou má u sebe už více než čtvrt roku. K opravě komínu se ale nemá.

„Kominík se mu od doby, co převzal peníze, pořád jen na něco vymlouvá prostřednictvím SMS zpráv a vyhýbá se mu. Majiteli domu proto nezbylo nic jiného, než na něj podat trestní oznámení,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Sedmatřicetiletý kominík majitele domu navštěvoval do té doby pravidelně, když mu prováděl revize komínu. Tentokrát k němu ale přišel o tři měsíce dříve a bez pozvání. „Kominík tvrdil, že zrovna jede kolem, a tak mu může při té příležitosti zkontrolovat komín. Revizi mu v předchozích letech dělal vždy v březnu. Při prosincové návštěvě majiteli nemovitosti oznámil, že je třeba komín vyfrézovat a pořádně vyčistit, protože je zadehtovaný," dodala mluvčí policie. Právě proto muž kominíkovi vyplatil 44 200 korun „na ruku“ bez jakéhokoliv dokladu. S řemeslníkem totiž do té doby neměl žádné problémy a proto mu věřil, že zálohu skutečně použije na opravu komínu. Tentokrát je ale vše jinak.

„Zpětně si muž uvědomuje, že bylo zvláštní, když se živnostník u něj z ničeho nic objevil v závěru roku. Domnívá se, že za ním přijel jen proto, aby od něj podvodně získal peníze. Zda tomu tak skutečně bylo, to musí nyní zjistit policisté. V případě, že by se podezření oznamovatele potvrdilo, zodpovídal by se kominík v této souvislosti ze spáchání přečinu zpronevěry,“ uzavřela Baláková.

Foto pixabay.com

Štítky komín, dům, oprava, Žandov, Stvolínky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenhle kominík moc štěstí nepřinesl. Majitele domu obral o desítky tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.