Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z porouchaného bankomatu vybral 152 tisíc a zmizel. Pátrá po něm policie

Celostátní pátrání je vyhlášeno po osmatřicetiletém Milanu Borovském ze Slovenska. Ten si před dvěma lety u jedné z libereckých bank založil osobní účet, jenže s platební kartou k němu naložil tak, že na něj byl vydán zatykač. Co provedl? Využil porouchaného bankomatu a naráz z něho vybral 152 tisíc korun. A pak zmizel neznámo kam.

Vlastně si šel normálně vybrat peníze do bankomatu a využil příležitosti, která dělá zloděje. „Stroj mu vydal částku vyšší, než jakou měl v tu dobu skutečně na účtu. Tak to zkusil ještě. Ne jednou, ale opakování výběru provedl, „pro jistotu“, hned pětkrát. Opakovanými transakcemi z účtu vybral částku téměř 152 tisíc korun i přesto, že si byl vědom svého reálného zůstatku, který činil necelý jeden tisíc korun,“ popsal mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Banka se pak tuto nepříjemnost snažila vyřešit po dobrém. „Písemnosti, které mu byly opakovaně adresovány do místa bydliště a na kontaktní adresu, kterou uvedl ve smlouvě při vytvoření bankovního účtu, si nepřevzal nebo se vracely zpět odesílateli,“ řekl mluvčí.

Banka tak podala trestní oznámení a na začátku roku byl na muže vydán Okresním státním zastupitelstvím v Liberci souhlas se zadržením a 17. ledna 2017 bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

„Kriminalisté muže obvinili z trestného činu krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. Trestní řízení je proti němu vedeno jako proti uprchlému,“ doplnil Robovský.

Kriminalisté proto žádají širokou veřejnost o spolupráci, neboť jakékoliv informace k pohybu a výskytu muže by mohly přispět k jeho dopadení a vyřešení celého případu. „V případě, že muže někdo pozná, ať volá na linku 158 nebo kontaktuje kterékoli oddělení Policie ČR,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Luboš Vrabec a Policie ČR

Štítky bankomat, Slovensko, Policie České republiky, Státní zastupitelství ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z porouchaného bankomatu vybral 152 tisíc a zmizel. Pátrá po něm policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.