Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie obvinila dva Poláky zadržené v kradených autech, na soud čekají ve vazbě

Policie obvinila dva mladé Poláky, které zadržela ve středu na severu Čech v kradených automobilech. Jednoho se podařilo dopadnout po honičce v Tanvaldu, druhý skončil v poutech poté, co ho policisté zastavili v Novém Městě pod Smrkem. Oba muži sedí ve vazbě a u soudu jim hrozí až šestileté vězení.

„Jak policejní komisaři v Jablonci, tak i v Liberci, podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí zadržených a obviněných cizinců do vazby. V obou případech předložené návrhy soudce akceptoval,“ potvrdila mluvčí policie Vlasta Suchánková a dodala: „Podle trestního zákoníku hrozí oběma obviněným v případě uznání viny před soudem až šestileté tresty odnětí svobody.“

Hodně krušné chvilky si zažili ve středu dopoledne policisté z Jablonecka. V rámci velikonoční dopravní akce si vytipovali Audi s německou poznávací značkou projíždějící Loužnicí. Jeho sedmadvacetiletý řidič nejprve naznačil, že na pokyn policisty zastavuje, těsně před ním ale sešlápl plyn a zrychlil. Policista na poslední chvíli stihl uskočit.

Řidič auta, které bylo ukradeno ten den ráno v Německu, se nehodlal policistům vzdát a až stopadesátikilometrovou rychlostí ujížděl směrem na Velké Hamry a Tanvald. „Dopravní policisté jej po celou dobu pronásledovali a zapojila se i další hlídka, z obvodního oddělení Tanvald. Ta se ujíždějícího řidiče snažila zastavit zátarasem, který vytvořili z policejního vozidla,“ podotkla mluvčí policie.

Ale ani na to řidič nereagoval, do Octavie naboural a ujížděl dál. Přitom zranil policistu, který poté, co postavil auto jako překážku na silnici, na poslední chvíli uskakoval. „Nyní je na ošetření v nemocnici,“ doplnila mluvčí policie.

V pronásledování tak pokračovali už jen dopravní policisté, kteří řidiče původně stavěli. „Těm se ho podařilo zadržet na kruhovém objezdu v Tanvaldu, kde mu nadjeli a znemožnili další jízdu. Přitom řidič Audi služební vůz naboural a v něm se zranil jeden z policistů,“ dodala Suchánková. Ujíždějící řidič je na lékařském ošetření a následně si jej převezmou kriminalisté z Jablonce nad Nisou.

Druhé kradené auto zadrželi policisté ten samý den po poledni v Novém Městě pod Smrkem. I tato Audi byla ve středu ráno ukradena v Německu. Za volantem auta seděl osmadvacetiletý Polák.

„Kriminalisté stále pracují s verzí, že spolu oba případy souvisí. Řidiči obou kradených vozů nezávisle na sobě sdělili, že vůz převzali od další osoby a měli jej převézt na předem stanovené místo,“ uzavřela mluvčí.

Foto Lenka Galajdová

Štítky policie, Tanvald, Nové Město pod Smrkem, Česko, Audi, Jablonec nad Nisou, Německo, Liberec, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila dva Poláky zadržené v kradených autech, na soud čekají ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.