Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladík nahlásil uložení bomby na paneláku, důvodem měl být konflikt se sousedkou

Vzpomínáte si na případ ze srpna roku 2015, kdy neznámý anonym nahlásil na tísňovou linku uložení bomb na panelácích v Tanvaldu? Policisté už znají jméno člověka, který rozruch ve městě způsobil. Podle kriminalistů jde o dvacetiletého mladíka, který tímto způsobem řešil konflikt se sousedkou.

„Jako důvod svého jednání policistům po vypátrání uvedl, že jej naštvalo, jak jeho sousedka, se kterou mají v domě neustálé problémy ohledně hluku, nereaguje na upozorňování ostatních nájemníků domu,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Mladík nahlásil uložení bomb v Tanvaldu 9. srpna 2015. Na tísňovou linku tehdy volal dvakrát. Okamžitě se rozjela policejní akce. Do ní se zapojilo deset policistů, ale i policejní technik a psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin.

„Policejní hlídky prověřovaly nejen panelové domy v nahlášené lokalitě, kdy kontrolovali celkem osm panelových domů, a to od střechy až po sklep, ale také přilehlé ulice a okolí. Prověrkám neunikla ani místa, kde byl předpoklad sdružování se většího počtu lidí, jako například autobusová nádraží, okolí heren a barů,“ dodal Robovský.

Po zhruba pěti hodinách se podařilo zkontrolovat všechna místa, která anonym na tísňovou linku uvedl, žádné bomby naštěstí nebyly nalezeny. Nikdo nebyl zraněn a nedošlo ani ke škodám na majetku. Z panelových domů nemuseli být evakuováni žádní lidé.

Mladíka teď ale čeká soud, kde mu za šíření poplašné zprávy hrozí až tři roky za mřížemi.

Štítky panelový dům, bomba, tísňové volání, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík nahlásil uložení bomby na paneláku, důvodem měl být konflikt se sousedkou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.