Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Pospíchat se dnes nevyplatilo. Policisté ve středu měřili na více než šedesáti místech

Řada řidičů je po dnešním dni lehčí o nějakou tu stokorunu nebo tisícikorunu. Kdo dnes usedl za volant, určitě si všiml zvýšeného počtu policejních hlídek napříč celým kraje. Desítky policistů se totiž v rámci akce Speed Marathon zaměřily na porušování maximální dovolené rychlosti. Na řidiče během celého dne číhali na šestašedesáti místech.

„Při této akci vycházíme výhradně z hlasování veřejnosti na portále Speed Marathonu, které proběhlo v únoru. Všechna z míst tak určila veřejnost,“ řekl dnes Jan Frieser, vrchní komisař odboru služby dopravní policie a dodal: „Cílem není nachytat co nejvíce řidičů. Zaměřujeme se na viditelný výkon služby, neschováváme se tedy někam do křoví a podobně.“

V rámci kraje vyrazilo do terénu jedenáct tříčlenných hlídek. „Máme vytipováno ze zhruba 300 míst, pro které hlasovala veřejnost, znich je zhruba 130 míst vhodných pro měření. Konkrétně dnes se měří na zhruba polovině z nich,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté se během celého dne nezastavili, jednoho hříšníka střídal druhý. „Na jednom ze stanovišť jsme jen během dopoledne zaznamenali sedmnáct přestupků překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Očekáváme tedy, byť to není priorita, že z této akce bude vysoká výslednost,“ doplnil Frieser.

Hlídky se mimo dodržování povolené rychlosti zaměřili také na další přestupky. Například v Londýnské ulici v Liberci na sebe překročením rychlosti o třináct kilometrů v hodině upozornil mladík za volantem Opelu Agila, kterému vyšel pozitivní test na amfetamin. „Něco jsem si minulý pátek vzal v jednom z klubů,“ poznamenal. Jeho jízda tak skončila dříve než čekal, pro potvrzení pozitivního testu ho hlídka odvezla na odběr krve do nemocnice.

Na kontrolu dodržování povolené rychlosti se bude policie zaměřovat i nadále. V roce 2016 přibylo do statistik celkem 4094 dopravních nehod, z toho nepřiměřenou rychlostí vzniklo celkem 750 z nich. V letošním roce už policisté řešili zhruba 200 nehod zapříčiněných nepřiměřenou rychlostí.

Foto Petr Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pospíchat se dnes nevyplatilo. Policisté ve středu měřili na více než šedesáti místech  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.