Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladík utrpěl těžké popáleniny při pálení klestí, podpalování benzínem se mu vymklo z rukou

Těžkým poraněním šestadvacetiletého mladíka skončilo víkendové pálení klestí na jedné z raspenavských zahrad. Při jarním úklidu se mu vymstilo, když místo podpalovače použil benzín, který mu explodoval. Mladík poté skončil na popáleninovém oddělení Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kam ho transportoval vrtulník.

Vizuální a zvukový efekt podobající se explozi menší nálože s kouřovým „hřibem“ zalarmoval všechny sousedy. Třiapadesátiletý muž stojící nedaleko, byl ohnivou vlnou jen mírně ožehnut. O generaci mladší muž, který zapálené noviny do benzínem nacucané haldy klestí vhodil, přišel k těžkým zraněním na rukou a v obličeji.

„Třiapadesátiletý muž z Nového Jičína, který si zachoval chladnou hlavu, okamžitě běžel k domu a zavolal rychlou záchrannou pomoc, hasiče a policii,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Malý požár, který ohnivá vlna způsobila, hasiči během chvilky uhasili. Záchranáři mezi tím ošetřili oba popálené muže. Mladšího z dvojice musel s popáleninami druhého stupně transportovat vrtulník do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

„Policisté z obvodního oddělení v Hejnicích, zahájili v dané věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což v případě odsouzení může pachateli hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřel mluvčí.

Foto Hasiči Frýdlant

Štítky benzín, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Nový Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík utrpěl těžké popáleniny při pálení klestí, podpalování benzínem se mu vymklo z rukou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.