Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Pomoc při katastrofách. Multifunkční kontejner nabídne padesáti lidem přístřeší, jídlo i záchod

V případě nenadálých katastrof mohou liberečtí hasiči do několika hodin připravit multifunkční kontejner až pro padesát lidí. Kromě jídelny má také záchod, sprchu i vlastní kuchyňku. Kontejner hasiči převzali od Správy státních hmotných rezerv a sloužit může i jako zázemí pro složky záchranného systému při zásazích v terénu.

Liberecký kraj byl jedním z posledních, kde tento kontejner chyběl. „V prostorách kontejneru najde dočasnou ochranu najednou 25 až 50 osob, které se zde mohou občerstvit, provést osobní hygienu a v neposlední řadě se podrobit základnímu lékařskému ošetření,“ popsal mluvčí libereckých hasičů Jan Mandl.

Z kontejneru, který se dá převážet na nákladním autě, lze během několika hodin sestavit prostory se stanem a zázemím. „Šest až osm hasičů ho do použitelné podoby rozloží za asi pět hodin,“ řekl Michal Dvořák z Oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení krajských hasičů.

Kontejner je vybavený tak, že se v něm dá přebývat jak v třeskutých mrazech, protože stan má i termovložku, ale i ve velkých vedrech a nepotřebuje úplnou rovinu, stát může i ve svahu o sklonu 8 stupňů.

Součástí je i sprcha, záchod a zásoby hygienických potřeb i jídla. „Kontejner také můžeme jednoduše napojit na zdroj vody a elektřiny, tyto zdroje ale máme samozřejmě i vlastní,“ dodal Dvořák.

Autoři | Foto

Štítky kontejner, toaleta, Liberecký kraj, Správa státních hmotných rezerv, Michal Dvořák, katastrofa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pomoc při katastrofách. Multifunkční kontejner nabídne padesáti lidem přístřeší, jídlo i záchod  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.