Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mezi obviněnými je údajně i Pelta, policie zadržela dohromady deset lidí

Žalobci zatím navrhli vazbu pro jednu osobu ze tří obviněných v souvislosti se státními dotacemi z ministerstva školství na sport. Policisté zadrželi celkem deset lidí. Podle dobře informovaného zdroje MF DNES by mezi obviněnými měl být také předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta. Podle serveru Aktuálně.cz se návrh na vzetí do vazby týká náměstkyně ministryně školství Simony Kratochvílové.

„V trestní věci vedené v souvislosti s dotačními programy Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v oblasti státní podpory sportu bylo zadrženo deset osob, kdy u jedné z těchto osob již byl podán příslušnému soudu návrh na vzetí do vazby," uvedl státní zástupce Ondřej Trčka.

Mezi zadrženými jsou také předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta, šéf České unie sportu Miroslav Jansta, pražský zastupitel Karel Březina (ČSSD) a ředitelka odboru sportu na magistrátu Soňa Fáberová. Vyslýchán byl i bývalý šéf odboru sportu ministerstva školství Zdeněk Bříza.

Ve středu policie zasahovala kromě sídla FAČR na Strahově i na ministerstvu školství v pražské Karmelitské ulici, pražském magistrátu a také na stadionu jabloneckého klubu, který Pelta spoluvlastní. Večer policie rovněž zapečetila tři kanceláře v sídle České unie sportu. Dnes policisté vyslýchají Peltu, pokračovali i ve vyšetřování na magistrátu.

V souvislosti se státními dotacemi byly podle pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové obviněny tři osoby a jedna firma ze zneužití pravomocí, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Autoři | Foto Fotbal.cz

Štítky Miroslav Pelta, policie, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, sport, Fotbalová asociace České republiky, Simona Kratochvílová, Mladá fronta DNES, Aktuálně.cz, Česká unie sportu, z.s., Miroslav Jansta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi obviněnými je údajně i Pelta, policie zadržela dohromady deset lidí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.