Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Polským triatlonistům někdo ukradl kola za statisíce

Na návštěvu České republiky asi dlouho nezapomenou dva polští triatlonisté, kteří koncem minulého týdne přijeli trénovat do Harrachova. Oba se se svými přítelkyněmi ubytovali v jednom tamním penzionu, kde mimo jiné měli k dispozici i lyžárnu pro úschovu svých drahých jízdních kol. I přesto, že byla kola pod zámkem, v noci se ztratila.

„Oznamovatelé přitom lyžárnu využívali jako jediní a zamykali ji. Když si ale odtud v úterý ráno chtěli kola před tréninkem vyzvednout, byla místnost odemčená a prázdná. Kola oběma sportovcům nyní velmi chybí,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.  

Jednalo se o silniční kolo značky Specialized Termac, které si polský triatlonista zakoupil teprve před měsícem a společně se speciálním vybavením si ho cení na 73 tisíc korun. Má například celokarbonový rám, na řídítkách počítač a v pedálech integrovaný měřič výkonu.

O ještě dražší kolo přišel jeho kamarád. Jemu se ztratilo kolo tovární značky Canyon Roadlite s hliníkovým rámem, kamerou umístěnou pod sedadlem a rovněž opatřené měřičem výkonu. Jeho hodnotu majitel vyčíslil částkou 122 500 korun.

Po zloději nebo zlodějích kol v hodnotě zhruba 200 tisíc korun teď pátrají policisté. „Zkušenosti ukazují, že zloději i za luxusní kola dostanou od náhodných zájemců nebo překupníků jen pár stokorun. Ty vezmou obvykle za vděk, protože potřebují rychle peníze. S nástupem teplejšího počasí se dá očekávat, že bude krádeží jízdních kol nebo alespoň pokusů o ně přibývat,“ uzavřela Baláková.

Foto Policie ČR

Štítky triatlonista, Česko, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polským triatlonistům někdo ukradl kola za statisíce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.