Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silně opilý řidič nadýchal při kontrole v Dolní Řasnici skoro tři promile, o řidičák přišel už dříve

Téměř tři promile nadýchal před několika dny dvaašedesátiletý řidič Škody Felicia, kterého si všimla hlídka novoměstských policistů. Nezodpovědný řidič na místě nepřišel o řidičské oprávnění, jelikož mu byl v minulosti udělen zákaz a přesto, že již vypršel, starší muž si o nové oprávnění nepožádal. Nyní mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Hlídka muže zastavila v Dolní Řasnici v neděli kolem sedmé hodiny ranní. „Ihned po otevření okénka vozu, bylo policistům jasné, že muž není běžným řidičem. Výpary linoucí se z vozidla nasvědčovaly tomu, že se buď ve vozidle vylilo množství alkoholu, nebo že řidič alkohol v notné míře požil,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Druhou možnost potvrdila také dechová zkouška, při které naměřil alkoholtestr téměř tři promile. „Řidič Škodovky nezapíral a policistům uvedl, že teprve kolem čtvrté hodiny ráno přestal oslavovat,“ dodal mluvčí. Řidič podle svých slov pil pivo, vodku a šampaňské.

Podnapilý muž však policisty překvapil ještě jedním „kouskem“. „V minulosti mu již byl vysloven trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. I přes to, že důchodci trest již vypršel, nezažádal si znovu o řidičské oprávnění, a tudíž nebyl motorová vozidla oprávněn řídit,“ uzavřel mluvčí. Podle něho teď řidiči hrozí až dva roky za mřížemi za řízení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Foto Bezedný Frank

Štítky Dolní Řasnice, Škoda Felicia, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič nadýchal při kontrole v Dolní Řasnici skoro tři promile, o řidičák přišel už dříve  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.