Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O milosti pro Jiřího Kajínka chce Zeman rozhodnout hned po návratu z Číny

Milost pro doživotně odsouzeného vězně Jiřího Kajínka. Jedno z mála témat, které se probíralo během třídenní cesty prezidenta republiky po Libereckém kraji a netýkalo se aktuální vládní krize. Zeman už dříve prozradil, že o udělení milosti uvažuje, s vězněm se ve středu navíc sešla prezidentova žena Ivana. O tom, zda se Kajínek dostane na svobodu, by měl podle svých slov prezident rozhodnout po svém návratu z Číny.

„V nejbližší době se dovíte moje rozhodnutí. Pokud bude pozitivní, byl bych rád, aby se to pan Kajínek dozvěděl jako první. Mohu vám slíbit, že toto rozhodnutí padne po mém návratu z Číny,“ řekl na dnešní tiskové konferenci v Doksech prezident.

Ještě před tiskovou konferencí ale napsal na Twitter jeho mluvčí Jiří Ovčáček, že by měl prezident o milosti rozhodnout ve čtvrtek ve 20:15 v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov. 

Jiří Kajínek se do vězení dostal v polovině roku 1998, kdy ho pravomocně odsoudil plzeňský soud. Podle něho měl v roce 1993 zastřelil v serpentinách pod plzeňskou věznicí Bory podnikatele Štefana Jandu a jeho osobního strážce Juliána Pokoše na objednávku jednoho z místních podnikatel. Prezident ale není podle svých slov přesvědčen o jeho vině a začátkem letošního roku začal uvažovat o milosti, kterých zatím udělil sedm.

Doživotně odsouzeného vězně při uplynulé cestě po Libereckém kraji navštívila v rýnovické věznici prezidentova žena, která s ním krátce pohovořila a předala mu knížku o zámku v Lánech.

Foto Twitter Jiřího Ovčáčka

Štítky Jiří Kajínek, Čína, Liberecký kraj, Jiří Ovčáček, Twitter, TV Barrandov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O milosti pro Jiřího Kajínka chce Zeman rozhodnout hned po návratu z Číny  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.