Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté pátrali po chlapci, který si chtěl vzít život

Skoro dvě hodiny pátrali v úterý ráno policisté na Maloskalsku po patnáctiletém chlapci. Ten se vydal brzy ráno do školy, kam však nedorazil a svým spolužákům rozeslal SMS zprávu, že se nimi loučí a chce si vzít život. Akce měla naštěstí dobrý konec, policisté chlapce nalezli v lese v obci Rakousy, kde se jim sám přihlásil. Chlapec byl naštěstí mimo ohrožení života a v pořádku. Následně byl předán do lékařské péče.

Informaci o pohřešování oznámila chlapcova matka na linku 158 poté, co ji kontaktovala učitelka školy. Do pátrací akce se zapojili jak policisté z Jablonce, tak i z Rychnova u Jablonce, z Železného Brodu, ze Semil, ale i z Turnova a také kriminalisté. „Po chlapci pátralo na dvě desítky policistů včetně psovodů. Policista na tísňové lince také okamžitě informoval dispečery a strojvedoucí Českých drah v dané lokalitě o možném chlapcově pohybu na trati. Informaci předali policisté také městským strážníkům z Železného Brodu,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Jedno z míst, kam policisté zamířili, byla železniční trať. Chlapec má totiž oblibu ve vlacích.

Chlapce se podařilo lokalizovat díky jeho mobilnímu telefonu ještě před vzletem vrtulníku. Pátrání tak mohlo po dvou hodinách skončit.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Rakouské markrabství, Jablonec, Železný Brod, České dráhy, Semily, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrali po chlapci, který si chtěl vzít život  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.