Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podnapilý muž chtěl skočit ze střechy budovy na Králově Háji, zabránili mu v tom strážníci

Pouhé čtyři minuty stačily městským strážníkům k tomu, aby dorazili k Centrumu na Králově Háji, kde ze střechy několikapatrového domu plánoval skočit podnapilý muž. Jeho zoufalý čin se mu nakonec nepodařil, když ho strážníci včas spoutali a odvedli. O události jste nás informovali vy, čtenáři Liberecké Drbny.

O muži se sebevražednými sklony informoval náhodný svědek městské strážníky ve středu před osmou hodinou večerní. „Oznámeno jim bylo, že na střeše jedné z provozoven jsou dva muži, přičemž jeden přesvědčuje druhého, aby neskákal dolů. Operační pracovník s ohledem na možná rizika vyrozuměl také Policii ČR a vyslal na místo motorizovanou hlídku,“ shrnula mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Strážníci byli na místě takřka okamžitě. Poté, co vylezli na střechu, snažili se s mužem navázat kontakt. „U okraje byli dva muži, jeden z nich viditelně zraněný na ruce a druhý jej přesvědčoval, aby si neubližoval a neskákal ze střechy dolů. Jeden ze strážníků navázal s ohroženým mužem kontakt, dostal se do jeho blízkosti a pokoušel se jej opatrně odvést,“ potvrdila mluvčí.

Podnapilý muž se ale snažil vytrhnout a vrhnout zpět na okraj střechy. „Z toho důvodu muže zalehli, nasadili mu pouta a zajistili jej uprostřed střechy, aby zabránili jeho nešťastnému počínání. Na střeše s ním zůstali až do příjezdu hasičů,“ uzavřela Bušková.

Strážníci poté muže dostali dolů za pomoci vysokozdvižné plošiny. Nešťastník, který nadýchal 1,47 promile, skončil na záchytné stanici.

Foto MP Liberec

Štítky střecha, Drbna.cz, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilý muž chtěl skočit ze střechy budovy na Králově Háji, zabránili mu v tom strážníci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.