Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Vážná dopravní nehoda pod Kozákovem. Sedm lidí se zranilo, tři těžce

Hodinu po poledni došlo v sobotu ke srážce dvou aut na silnici 282 u Mírové pod Kozákovem. Celkem se zranilo sedm lidí, z toho tři vážně, pro dva z nich letěly vrtulníky. Jednoho ze zraněných museli z auta vystříhávat hasiči. Ke srážce došlo podle prvních informací z toho důvodu, že se jiné auto na silnici začalo otáčet.

„Dva pacienti byli transportování letecky do nemocnic. Jeden do Prahy, druhý do Liberce,“ řekl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Podle něj byl třetí pacient s vážným zraněním přepraven do nemocnice sanitkou. „Ostatní měli lehčí zranění,“ doplnil mluvčí.

Jeden z cestujících zůstal v autě zaklíněný. „Hasiči ho vyprostili z vozu bez použití hydraulických vyprošťovacích nástrojů," řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Do nehody se zapletli také dva projíždějící cyklisté, oba se zranili.

Podle dostupných informací se nehoda stala při manévru řidičky Škody Fabia, která se rozhodla otočit své vozidlo poblíž autobusové zastávky a jet nazpět. „Ve chvíli, kdy se otáčela, vyjel ve směru od Turnova na Železný Brod ze zatáčky řidič vozidla Škoda Superb. Když viděl řidičku s fabií už ve svém jízdním pruhu, zareagoval na situaci prudkým brzděním, čímž se jeho vozidlo dostalo do protisměru," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Superb se v protisměru čelně střetl s protijedoucím vozem Hyundai. „Následkem střetu bylo Hyundai odraženo pár metrů dozadu, kde narazilo do dvou za ním jedoucích cyklistů," dodala Šrýtrová.

S fabií se havarovaná auta ani cyklisté nestřetli.

Komunikace byla po celou dobu zásahu kompletně uzavřena. „Než byl na silnici obnoven provoz, hasiči navijákem rychlého zásahového automobilu odtáhli na stranu jeden z havarovaných vozů a silnici uklidili od střepů a plastových částí," dodala Štrauchová.

 

Autoři | Foto Stanislav Mackovík, HZS LK

Štítky silnice, Kozákov, cyklista, Hyundai, Praha, Liberec, Škoda Superb, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Vážná dopravní nehoda pod Kozákovem. Sedm lidí se zranilo, tři těžce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.