Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Hořelo v areálu Severochemy. S požárem bojovalo jednadvacet jednotek hasičů

V areálu závodu Severochema v libereckém Františkově v pondělí po poledni vypukl požár, černý dým byl vidět po celém městě. Na místě zasahovalo jednadvacet jednotek hasičů. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, policie ve 13 hodin uzavřela okolí závodu. Požár zasáhl sklad hořlavých kapalin.

Z haly byly krátce po příjezdu hasičů slyšet výbuchy. „Chemická laboratoř analyzovala vzorky z místa požáru. Nejde o nebezpečné výpary ze zplodin. Doporučení na omezené větrání v blízkých lokalitách platí během dnešního dne. Ven lidé vycházet mohou,“ potvrdila mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Dopravní podnik přestěhoval autobusy z areálu, který sousedí se Severochemou, do bezpečí. Podle mluvčí Martiny Poršové pomohli všichni dostupní řidiči i zaměstnanci s řidičským oprávněním.

Na místo požáru přijely i sanitky. Záchranná služba odvezla podle našich informací jednoho lehce popáleného člověka, který se nadýchal zplodin.

Krátce před druhou hodinou už byl oheň víceméně pod kontrolou. Na místě se vystřídalo šestadvacet jednotek hasičů. Ti se o požáru dozvěděli ve 12:23. „Pro lepší účinek jsme používali pěnidlo," řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

PSALI JSME: V areálu Severochemy dnes zasahovalo 26 jednotek hasičů, škody půjdou do milionů korun

Liberecké družstvo pro chemickou výrobu Severochema bylo založeno v roce 1953. Nosným programem je chemická výroba, do níž spadají podpalovače, ředidla a technické kapaliny a čisticí prostředky. Podnik vyrábí i škroby a kosmetiku se solí z Mrtvého moře. Nejznámějším produktem je pevný podpalovač PE-PO, který zná v Česku téměř každý a Severochema ho vyrábí od roku 1964.

Více informací zjišťujeme

Požár areálu Severochema v Liberci

Pondělí, 29. května 2017, 13:22

Požár areálu Severochema v Liberci
Požár areálu Severochema v Liberci

Autoři | Foto HZSLK, Michael Daněk, čtenáři Drbny

Štítky požár, liberec, Severochema, hasiči, policie, hzslk, zzslk, strauchova, srytrova, Františkov (Velké Kunětice), Česko, Mrtvé moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Peřina

Kdo však byl nejvíce bezohledný byli řidiči společnosti FCC. Jejich arogance byla neskutečná

Úterý, 30. května 2017, 16:59Odpovědět

Jiří Peřina

Dobrý den. Vzhledem k tomu, že jsem byl učastníkem a snažil jsem se pomoci chci se zde zmínit o bezohlednosti některých lidí a především řidičů, kteří nedbali pokynů a ještě se dohadovali s policií. V některých okamžicích i blokovali pohyb hasičských vozidel. Je to tragédie a člověk jim nepřeje nic zlého, ale snad nebudou i oni někdy potřebovat pomoc. Byl jsem jedním z policistů a vím o čem to tam bylo, když tyto lidé na mě najíždeli a nebo si chtěli stěžovat, že jsou omezováni.

Úterý, 30. května 2017, 16:57Odpovědět

FOTO, VIDEO: Hořelo v areálu Severochemy. S požárem bojovalo jednadvacet jednotek hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.