Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při požáru v Severochemě se nedostaly do ovzduší žádné nebezpečné látky

Zatímco hasiči dohašují požár v areálu libereckého podniku Severochema, Liberečanům jsou k dispozici první výsledky chemických rozborů výpar ze zplodin hoření. Podle informací vedení města nebyly v ovzduší naměřeny žádné nebezpečné výpary. Omezení větrání v přilehlých domech platí do dnešního večera.

„Chemická laboratoř analyzovala vzorky z místa požáru. Nejde o nebezpečné výpary ze zplodin. Doporučení na omezené větrání v blízkých lokalitách platí během dnešního dne. Ven lidé vycházet mohou,“ potvrdila mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

FOTO, VIDEO: V areálu Severochemy zasahovalo několik desítek jednotek hasičů

K rozsáhlému požáru došlo dnes po poledni v areálu Severochemy ve Vilové ulici v Liberci. Příčina zatím není známa. Černý dým, který byl vidět například až z Tanvaldu, okamžitě zahalil celé město.

Na místě se během dvou hodin vystřídalo šestadvacet jednotek hasičů z celého Liberecka. Hasiči kvůli velkému rozsahu vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, policie ve 13 hodin uzavřela okolí závodu. Požár zasáhl sklad hořlavých kapalin. Pod kontrolu se podařilo plameny dostat kolem druhé hodin odpolední.

PSALI JSME: V areálu Severochemy dnes zasahovalo 26 jednotek hasičů, škody půjdou do milionů korun

Na místo požáru přijely krátce po začátku zásahu také sanitky. Záchranná služba odvezla podle prvních informací jednoho lehce popáleného člověka, který se nadýchal zplodin.

Dopravní podnik přestěhoval kvůli požáru autobusy z areálu, který sousedí se Severochemou, do bezpečí. Podle mluvčí Martiny Poršové pomohli všichni dostupní řidiči i zaměstnanci s řidičským oprávněním. 

Požár areálu Severochema v Liberci

Pondělí, 29. května 2017, 13:22

Požár areálu Severochema v Liberci
Požár areálu Severochema v Liberci

Foto HZSLK, Michael Daněk

Štítky požár, Liberec, Severochema, hasiči, policie, hzslk, zzslk, strauchova, srytrova, vypařování, Tanvald, Liberecký kraj, vzduch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru v Severochemě se nedostaly do ovzduší žádné nebezpečné látky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.