Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ukradených 172 tisíc se našlo v policejní uniformě, soud i tak policistu zprostil obžaloby

Před soudem v Liberci stanul v pátek policista Petr Appelt. Běžně chválený a oblíbený policista se teď musel zpovídat z údajné krádeže, ke které mělo dojít před třemi lety. Přesně 172 tisíc ukradených v bytě seniorky se našlo v kapse uniformy na policejní stanici. Soud však policistu obžaloby zprostil pro nedostatek důkazů.

Ke krádeži statisícové částky mělo dojít na konce května 2014. Do bytu seniorky tehdy přišli policisté Petr Appelt se svým kolegou Jiřím Habrem. Po jejich odchodu seniorka přišla na to, že jí chybí 172 tisíc korun.

Peníze se brzy našly na policejní služebně ve Vratislavicích nad Nisou, kde oba policisté sloužili. Peníze stočené v ponožce našel ve své uniformě policista, který přišel ten den na noční směnu. Otázkou zůstává, kdo mu hotovost mohl dát do uniformy. Podezřelým ale po celou dobu byl právě Petr Appelt, proti kterému hrály nejen pachové stopy z ponožky, ale také důkazy ve skartovačce. Podle soudu se ale jeho vinu nepodařilo dostatečně prokázat. „Nyní vyloučeno, že se věc odehrála jinak,“ řekla soudkyně Marta Pražáková.

Po celou dobu, co byl případ vyšetřován, byl policista postaven mimo službu. „Nyní pro nás bude stěžejný pravomocný rozsudek soudu, na jehož základě bude dále rozhodnuto,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policistovi hrozí za krádež a zneužití pravomoci úřední osoby až pět let za mřížemi. Obžaloby ho ale zatím nepravomocně soud zprostil pro nedostatek důkazů. Státní zástupce, který o vině policisty nepochybuje, se na místě proti rozsudku odvolal. Případ tak nyní bude řešit krajský soud.

Žena, kterou měl kdosi okrást, sice své peníze dostala nazpět, rozsudku se ale nedožila.

Foto Dominik Svoboda

Štítky uniforma, krádež, peníze, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukradených 172 tisíc se našlo v policejní uniformě, soud i tak policistu zprostil obžaloby  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.