Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

S "trojkou v žíle" dojel na benzínku u Turnova, alkoholtestr přivolaných policistů chtěl vypít

Jen obrovskou náhodou se obešla bez nehody včerejší opilecká projížďka čtyřiašedesátiletého řidiče, kterého policisté zastihli v silně podroušeném stavu na čerpací stanici Kontakt u Turnova. Když přijeli ve čtvrtek v půl druhé na benzínku, nestačili se divit. Senior téměř nebyl schopen chodit a alkoholtestr si pletl s lahví kořalky. Za volant usedl s téměř třemi promile alkoholu.

Silně opilý řidič na sebe upozornil hned poté, co na čerpací stanici zaparkoval. „Jeden z volajících byl svědkem toho, jak hned po příjezdu na benzinku naboural do obrubníku na parkovišti. Pak stál na parkovacím místě s nastartovaným motorem a rozsvícenými světly a měl nahlas puštěné rádio,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté si nejprve nebyli jisti, zda nemá zdravotní problémy. „Tato jejich obava se ale rozplynula v momentě, kdy promluvil, protože z něj byl silně cítit alkohol. Jeho konzumaci před policisty nijak nepopíral a přiznal se k tomu, že vypil „nějaké kořalky a piva“, konkrétněji se nevyjádřil. V průběhu komunikace usínal,“ doplnila mluvčí.

Vlivem silné opilosti nebyl schopen rozeznat alkohol testr od lahve kořalky a snažil se z něho napít. „Vysvětlit mu, jak má provést dechovou zkoušku, vyžadovalo opravu velkou trpělivost policistů. Nakonec se to ale přeci jenom povedlo a přístroj ukázal, že má v sobě 2,94 promile alkoholu,“ uzavřela mluvčí.

O tom, že policisté muže nezastihli v nejlepší kondici, svědčí i to, že téměř nebyl schopen z auta vystoupit a dojít do šest metrů vzdálené sanitky.

Nikoho asi nepřekvapí, že mu policisté na místě zabavili řidičské oprávnění a teď ho nemine trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil tím, že od svého známého v Ohrazenicích odjel na místní benzinku opilý.

Foto pixabay.com

Štítky policie, alkohol, Ivana Baláková, Turnov, Ohrazenice, pálenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S "trojkou v žíle" dojel na benzínku u Turnova, alkoholtestr přivolaných policistů chtěl vypít  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.