Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Cizinec málem naboural do policejního vozu, poté nadýchal více než 3,3 promile

Lékaři toto stádium opilosti nazývají jako vážnou otravu alkoholem. Zatímco někteří ve stavu, kdy mají v krevním oběhu přes tři promile alkoholu, nemohou chodit ani mluvit, jednatřicetiletý cizinec si s tím hlavu příliš nelámal a v úterý večer vyrazil na silnice za volantem Fordu Transit. A jeho opilecká projížďka na Semilsku nemusela skončit vůbec dobře.

„Pozornost policistů na sebe nechtěně strhl poté, co málem naboural jejich služební vozidlo. Nehodě řidič policejního vozu zabránil jen vlastní duchapřítomností. Není divu, že potom hlídka řidiče zkontrolovala. Dechová zkouška ukázala, že má v sobě 3,34 promile alkoholu,“ popsala nebezpečnou situaci mluvčí policie Ivana Baláková.  

Opilý řidič navíc neměl v České republice co dělat. „Pobýval zde nelegálně,“ dodala Baláková. Muž proto ještě ten den skončil v policejní cele, kde mu po vystřízlivění policisté sdělili podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. „K soudu bude předveden do 48 hodin od svého zadržení. Navíc proti němu policisté z odboru cizinecké policie zahájili správní řízení ve věci jeho správního vyhoštění z České republiky,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Semilsko, alkohol, policie, Ford Transit, okres Semily, Česko, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec málem naboural do policejního vozu, poté nadýchal více než 3,3 promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.