Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tragédie v libereckém bazénu: Policie obvinila plavčíka z usmrcení z nedbalosti

Vyšetřování tragického úmrtí čtrnáctiletého chlapce v „divoké řece“ libereckém bazénu má po devíti měsících další posun. Policisté obvinili třiadvacetiletého plavčíka z usmrcení z nedbalosti. Podle znaleckého posudku se mladík nevěnoval sledování prostoru, kde k úmrtí jednoho z návštěvníků došlo. Trestní řízení je vedeno také s třemi mladíky, kteří jsou podezřelí z neposkytnutí pomoci.

„Vyšetřování tragédie, při níž zemřel teprve čtrnáctiletý chlapec, není ukončeno, trestní řízení i nadále pokračuje,“ dodala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policie se tragickou událostí zabývá od soboty 3. září. Ve 21:00 se na ni obrátil otec dítěte. Chlapec odešel odpoledne do plaveckého areálu a nevrátil se. Rodina společně s plavčíky ho nemohla najít.

Policisté pak s plavčíky důkladně prohlédli celý areál plaveckého bazénu, tělo nezletilého chlapce našli v odtokovém potrubí bazénu zvaného divoká řeka. Podle pitvy zemřelo dítě na následky udušení. 

PSALI JSME: Veřejnosti se po téměř půl roce od tragické události otevřela divoká řeka

Ve složitém vyšetřování přinesl posun specialista, konkrétně soudní znalec z odboru pro sport, odvětví sportovní zařízení, specializace bezpečnost a ochrana zdraví na bazénech, koupalištích a aquaparcích. Znalec se případu několik měsíců detailně věnoval a v posledních dnech poskytl policistům rozsáhlý odborný posudek. "Podle něho se otvor sání nedal zpřístupnit bez vynaložení vnější síly. Znalec má za to, že v tomto případě „selhal“ lidský faktor. Tedy, že se zaměstnanec plaveckého bazénu, v rozporu s náplní práce, dostatečně nevěnoval sledování situace u vodní atrakce „divoká řeka“, kde delší dobu probíhalo násilné jednání čtyř osob," popsala mluvčí policie.

Policejní komisřka proto obvinila z usmrcení z nedbalosti třiadvacetiletého plavčíka. Tři mladiství kamarádi tragicky zemřelého chlapce jsou podezřelí z trestného činu neposkytnutí pomoci.

Foto bazén Liberec

Štítky Liberec, bazén, smrt, policie, vyšetřování, divoká řeka, Vlasta Suchánková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie v libereckém bazénu: Policie obvinila plavčíka z usmrcení z nedbalosti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.