Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Požár dodávky naložené tlakovými lahvemi zaměstnal hasiče na celý den

Náročný a hlavně dlouhý zásah mají za sebou hasiči z Českolipska. V pátek před půl jedenáctou vyjížděli k požáru dodávky v Okružní ulici v České Lípě. Hasiči byli upozornění dopředu, že se ve vozidle nacházejí tlakové lahve s technickými plyny pro svařování a řezání kovů. V jedné byl kyslík, ve druhé acetylen, ve třetí argon a poslední dvě byly propanbutanové. Celý zásah na místě trval až do večerních hodin.

Hasiči museli tlakové lahve několik hodin po uhašení požáru chladit a kontrolovat termokamerou. „Dle bojového řádu musejí hasiči acetylenové tlakové lahve, které byly vystaveny účinkům požáru, chladit nejméně 24 hodin,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Právě této láhvi museli hasiči věnovat největší pozornost. Na její převoz dorazila technika ze Záchranného útvaru a láhev byla transportována za přísných bezpečnostních opatřeních za doprovodu policie do pískovny v Provodíně. Zde ji policejní pyrotechnik v půl desáté večer prostřelil a láhev byla znovu ponořena do vodní lázně a odvezena na stanici v České Lípě. Zabezpečena bude muset být dalších 72 hodin.

Příčina samotného požáru dodávky zatím není jasná. „V době vzniku požáru stála dodávka na místě, kde probíhaly práce. Jeden z řemeslníků byl u události zraněn,“ dodala Štrauchová. Ze zadního prostoru dodávky se požár během chvíle rozšířil na celé vozidlo. Škoda je předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun.

Foto HZSLK

Štítky Česká Lípa, požár, hasiči, dodávka, tlaková lahev, acetylen, okres Česká Lípa, Provodín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár dodávky naložené tlakovými lahvemi zaměstnal hasiče na celý den  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.