Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Poblíž Hodkovic nad Mohelkou spadl větroň, pilot se vážně zranil

Nezvykle rušno bylo v úterý večer u hodkovického letiště, kde havaroval větroň pilotovaný devatenáctiletým mužem. Ten při přistávacím manévru utrpěl těžká poranění. Okolnosti nehody teď vyšetřuje policie společně s ústavem pro zjišťování leteckých nehod.

K nehodě došlo před šestou hodinou večerní. „Podle předběžných informací větroň OK 2287 ztratil při přistávání vztlak a spadl. Pilot by ve větroni sám,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Pilot letadla utrpěl zranění po celém těle, nejzávažnější by měla být poranění dolních končetin. Vrtulník, který ho transportoval do liberecké nemocnice, byl na místě za tři minuty.

Letadlo přistálo do pole poblíž hodkovického letiště. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. „Hasiči zajistili, aby se k letounu nedostala žádná z civilních osob do doby, než dorazí na místo kriminalisté. Veškeré okolnosti nehody jsou v šetření policie. Na místo se dostavili také technici z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ uzavřela mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto HZSLK

Štítky Hodkovice nad Mohelkou, letadlo, pád, havárie, hasiči, ZZSLK, vrtulník, LZS, policie, Krajská nemocnice Liberec, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Poblíž Hodkovic nad Mohelkou spadl větroň, pilot se vážně zranil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.