Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté nad ránem naháněli zfetovaného Poláka v kradeném autě, honička skončila u Makra

Obrovské štěstí v neštěstí měl dnes nad ránem majitel sedm měsíců starého BMW. Ten si ráno v půl třetí všiml toho, že mu z ulice U Koupaliště v Liberci zmizelo jeho auto. Necelou hodinu a půl po ohlášení krádeže už byl zloděj v poutech a kradené auto zadrženo. Za volantem nového BMW seděl zfetovaný třicetiletý Polák.

O krádeži auta se dozvěděli všechny hlídky v půl třetí ráno. V ten moment ještě zloděj netušil, že je kradené auto vybaveno GPS lokátorem. „Operační důstojník následně koordinoval veškeré informace o pohybu vozu s hlídkami v terénu, které prováděli opatření k zastavení vozu,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Řidič s kradeným BMW nejprve ujížděl přes Stráž nad Nisou, Krásnou Studánku zřejmě dál na Polsko. To si ale nakonec rozmyslel a vyrazil zpět na Liberec a Prahu. „Na tuto situaci se již připravili policisté z Turnovska a následně i Hodkovic nad Mohelkou a s pomocí dvou nákladních vozidel vytvořili na silnici zátaras. Oběma se muž v kradeném vozidle vyhnul,“ doplnila Suchánková.

Zfetovaný Polák se „zuby nehty“ snažil policisty setřást a brzy opět změnil směr zpět na Liberec. „I v tomto směru na něho čekala ještě další překážka na vozovce, a to na silnici na sjezdu k nákupnímu centru Makro. Tam jej měli zastavit hned dvě „překážky“ na vozovce, a to kromě kamionu i zastavovací pás,“ shrnula mluvčí. 

Policisté mu zastavovací pás rozvinuli přímo pod kola. Řidič už neměl šanci a začal prudce brzdit, zastavil, zapnul výstražná světla a zůstal sedět uvnitř. Spoutaný poté skončil na silnici. Test na drogy prokázal, že za volant kradeného auta usedl pod vlivem amfetaminu či metamfetaminu.

„Cizinec se v současné době nachází v policejní cele. Událostí se zabývá služba kriminální policie a vyšetřování, která zajišťuje důkazní materiál pro zahájení trestního stíhání zadržené osoby,“ uzavřela Suchánková.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, honička, BMW, amfetamin, metamfetamin, pervitin, Liberec, silnice, Polsko, Praha, Stráž nad Nisou, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Hodkovice nad Mohelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté nad ránem naháněli zfetovaného Poláka v kradeném autě, honička skončila u Makra  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.