Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Senior nedal na přechodu přednost chodcům. Srazil dvouletého chlapce

Nedostatečné věnování se řízení stojí podle policistů za nehodou, která se odehrála ve středu před osmou hodinou ráno ve Frýdlantě. Čtyřiasedmdesátiletý řidič tam ve Fügnerově ulici nedal přednost chodcům na přechodu. Přitom levou přední částí auta zavadil o dvouletého chlapečka, který upadl na zem.

Řidič jel ve směru do centra na Novoměstskou ulici. Po přechodu zrovna šla maminka s chlapcem, ještě než ale přešli, vjel na přechod řidič s Renaultem Clio.

„Hoch přitom utrpěl povrchové poranění hlavy, se kterým ho přivolaní zdravotníci zdravotnické záchranné služby převezli na vyšetření do liberecké nemocnice,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podobná nehoda se ve středu stala také v Chrastavě, i když tady je vina na druhé straně. Devítiletý chlapec totiž vběhl na přechod ve Frýdlantské ulici, aniž by se rozhlédl. V tu chvíli tu ale projížděla Škoda Yetti.

„Jeho řidič v té chvíli dělal, co mohl, aby se chlapci vyhnul, nicméně ho nakonec zachytil zpětným zrcátkem. Roztržitý hoch následně upadl na silnici a zdravotníci ho spíše z preventivních důvodů převezli na ošetření rovněž do Krajské liberecké nemocnice,“ dodala mluvčí.

V souvislosti s tímto případem policisté upozorňují na příchod práce a větší pravděpodobnost možných nehod. „Řidiči na silnici musí být obvzlášť ostražití a myslet na to, že se děti v silničním provozu chovají někdy velmi neopatrně,“ řekla Baláková.

Další upozornění policistů směřuje k rodičům. „Prosíme je o to, aby své děti poučili o tom, jak se mají v blízkosti silničních komunikací a na nich chovat,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky nehoda, chodec, Frýdlant, Chrastava, havárie, Krajská nemocnice Liberec, Renault Clio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior nedal na přechodu přednost chodcům. Srazil dvouletého chlapce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.