Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motorkář pod vlivem drog se chtěl vyhnout kontrole. Před policisty ujížděl Libercem

Běžná silniční kontrola se změnila v honičku. Policisté chtěli v úterý ve 22.30 zastavit motorkáře v místě Žitavské a Nákladní ulice. Jenže jeho reakce na znamení k zastavení byla taková, že přidal plyn a snažil se ujet. Honička pak skončila až ve Svárově, kde sám motorkář zastavil.

Policisté sedmadvacetiletého muže zkontrolovali a přišli na to, že motorku vůbec nemá řídit. „Okresní soud v Liberci za řízení pod vlivem návykových látek a za zavinění dopravní nehody zakázal řídit všechna motorová vozidla až do roku 2022,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Ale to nebylo všechno, motorkář měl i pozitivní test na drogy. „Muž se hájil tím, že jen užívá léky na srážlivost krve, které tento výsledek způsobily. Na přímý dotaz, o jaké léky se konkrétně jedná, nedokázal odpovědět s tím, že si jejich název nepamatuje,“ dodala mluvčí.

Mladík by dokonce mohl skončit ve vězení. „Policisté již v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a také z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, honička, Liberec, Stráž nad Nisou, drogy, Svárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář pod vlivem drog se chtěl vyhnout kontrole. Před policisty ujížděl Libercem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.