Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ztracený senior se dostal zpět do Brna až díky strážníkům městské policie

Ztraceného seniora se podařilo dostat domů českolipským strážníkům. Téměř sedmdesátiletý muž bloudil po místním autobusovém nádraží a snažil se najít si spoj, který ho doveze domů do Brna. Potíž byla v tom, že byl hluchoněmý a nedokázal se domluvit s personálem. Pomoci mu dokázali až strážníci městské policie.

„Jedna z cestujících přivolala hlídku strážníků. Ti s mužem komunikovali, jak se dalo. Neuměl ani odezírat, neovládal ani znakovou řeč, a tak se jen těžko domlouvali na tom, jak mu mohou pomoci,“ shrnula mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Starý pán měl předepsané lístečky s klíčovými slovy, díky nimž se sice špatně, ale přece domlouval. „Navíc operační strážník nalezl mužovu sestru, která uvedla, že bratr rád cestuje vlakem po celé republice,“ dodala mluvčí.

Strážníci tak seniora doprovodili na vlakové nádraží, pomohli mu koupit jízdenku a nechali vypsat, kde musí přestoupit. Navíc ho vybavili dalším lístečkem s kontaktem na sestru.

Foto MP Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, městská policie, senior, Brno, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztracený senior se dostal zpět do Brna až díky strážníkům městské policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.