Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Několikahodinové pátrání se šťastným koncem. Uvázanou smyčku nakonec zoufalý muž nepoužil

Život šestačtyřicetiletého muže v zoufalé životní situaci se podařilo začátkem týdne zachránit policistům ze Semilska. Právě jim minulé pondělí odpoledne muž ohlásil, že hodlá spáchat sebevraždu. Hned poté zavěsil. Na policisty společně s dalšími záchrannými složkami tak čekal nelehký úkol, kdy museli zjistit, kde se muž nachází. To se jim podařilo po necelých pěti hodinách. V ten moment měl muž uvázanou smyčku a nebyl daleko od pokusu ukončit život.

Na tísňovou linku zoufalý muž zavolal po třetí hodině odpolední. „Následné prověrky ukázaly, že se volající nachází na Semilsku, a to přibližně v okolí obce Smrčí. Zdejší terén zahrnuje lom a rozsáhlé lesy,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Do pátrací akce se zapojilo zhruba 40 osob. Nešlo jen o policisty, ale také o profesionální a dobrovolné hasiče. Celá skupina vyrazila od obecního úřadu v obci Smrčí ve čtyři hodiny odpoledne. Ovšem i po dvouhodinovém důkladném propátrání lomu a dalšímu několikahodinovému pátrání v rojnici v přilehlých lesích, se muže, který hrozil sebevraždou, nedařilo nalézt.

Do pátrací akce se zapojil také vrtulník s termovizí, kterému ale práci komplikovaly vysoké teploty, které venku panovaly. Vrtulník propátral ze vzduchu lomy Pelechov, Smrčí, Záhoří, Proseč, dále Riegrovu stezku, Krkavčí vyhlídku, Hamštenský vrch včetně Měsíčního údolí a Kozákov, ale po pohřešovaném muži nebylo ani stopy.

Zlom v celém pátrání přišel po sedmé hodině večerní, kdy se hledaný muž ozval svému příbuznému. „Komunikoval velmi zmateně, ale z jeho slov se dalo alespoň přibližně určit, jakým směrem se vydal,“ doplnila Baláková.

Policisté muže objevili kolem osmé hodiny večerní. „O tom, že na sebevraždu opravdu pomýšlel, svědčilo to, že už měl na stromě uvázanou smyčku z lana. Pátrací skupina ho ale naštěstí našla včas. Muž nebyl nijak zraněn, jen ve špatném psychickém stavu. Proto si ho neprodleně převzal do péče lékař,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto pixabay.com

Štítky Semily, Smrčí, Turnov, policie, HZSLK, pátrání, sebevražda, vrtulník, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několikahodinové pátrání se šťastným koncem. Uvázanou smyčku nakonec zoufalý muž nepoužil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.