Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pád dvouletého chlapce z okna v Dolní Suché vyšetřuje policie. Událost je zahalena nejasnostmi

Nejasnostmi je zahalena středeční událost, ke které došlo v Dolní Suché poblíž Hrádku nad Nisou. Ve středu ráno tam z osmimetrové výšky vypadl z okna dvouletý chlapeček. Krátce poté, co jsme o nešťastné události informovali, kontaktovalo redakci několik z vás. Podle místních a reportáže televize Nova se nad nehodou vznáší několik otazníků.

Dvouletý chlapec vypadl z okna ve středu kolem deváté hodiny ranní. Toho si jako první všiml soused, který opravoval střechu protějšího domu. A zatímco vytáčel linku 155, další sousedé začali s oživováním malého chlapečka, který upadal do bezvědomí.

K dítěti se seběhli snad všichni sousedé, až na jeho matku. Ta se podle reportáže televize Nova měla o svého syna zajímat až po patnácti minutách. „Koukla na mě z okna a řekla: Co je? Koukám na televizi,“ řekla televizi Nikola Rybínová, která bydlí v protějším domě. I ona se podílela na poskytnutí první pomoci dítěti.

Po pár minutách na místo dorazila záchranná služba. „Na místě zasahovala jak letecká záchranná služba, tak posádka zdravotnické záchranné služby z Hrádku nad Nisou,“ shrnul mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev. Podle něho bylo dítě letecky transportováno do nemocnice v Motole s podezřením na těžká poranění. 

O událost se teď zajímají policisté. „Liberečtí kriminalisté, kteří v současné době celou událost šetří, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. S ohledem na věk dítěte nebudeme dle zákona k případu poskytovat detailnější informace,“ dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová. Mužům zákona bude muset matka dítěte vysvětlit hned několik věcí. V první řadě, jak je možné, že se dítě dostalo k otevřenému oknu. Až poté budou moci policisté vyloučit cizí zavinění.

„Zvláštní je také to, že z okna tohohle domu měl už před rokem někdo vyhodit štěně,“ napsal Drbně jeden ze čtenářů, který si přál zůstat v anonymitě.

Foto Jan Dejmek

Štítky Dolní Suchá, LZS, ZZSLK, pád, Motol, okno, televize, TV Nova, Hrádek nad Nisou, dům, policie, zdravotnická záchranná služba, Fakultní nemocnice v Motole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pád dvouletého chlapce z okna v Dolní Suché vyšetřuje policie. Událost je zahalena nejasnostmi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.