Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Záchranáři šestý den bojují o život psa. Zůstal ve skalách zavalený v liščí noře

Neuvěřitelný příběh se odehrává ve skalách v Českém ráji nedaleko obce Skalany. Už od pondělí se záchranářské týmy snaží vyprostit sedmiletého border teriéra Barta. Ten při procházce v lese utekl svému pánovi a vběhl do liščí nory, kde jeho i lišku zavalilo kamení. Šestým dnem se na místě neúspěšně střídají záchranáři z celého Česka.

I šest dní po uvíznutí jsou pes i liška stále naživu. Společně teď bojují o život. Několik záchranářských týmů už svou snahu o jejich záchranu vzdalo, na místě jsou ale další, kteří se psa i lišku snaží dostat ven.

Všechny pokusy jsou zatím marné. „Ke psu se i přes riziko snažil dostat záchranář z Plzně a to neúspěšně,“ informovali v pátek v noci záchranáři z týmu Rescue Olomouc. „Zkusilo se vše a uvažovalo se nad mnoha variantami. Bohužel terén nedovoluje zásah techniky.“

Zásah byl už několikrát ukončen, zatím se ale vždy rozběhl dál. Právě pokus plzeňského záchranáře vypadal jako ten opravdu poslední, byl totiž velice riskantní.

Na místě totiž hrozí sesuvy půdy. Přesto se v sobotu ráno začalo znovu. Přítomní záchranáři chtějí do závalu dostat kotvu a celý zával vytrhnout.

Autoři | Foto Rescue Olomouc

Štítky Skalany, border teriér, záchranná akce, pes, Česko, Český ráj, Plzeň, Olomouc, skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Záchranáři šestý den bojují o život psa. Zůstal ve skalách zavalený v liščí noře  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.