Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Sobotní nehoda v Novém Městě se málem proměnila v lynč účastníků

Pořádně rušno bylo v sobotu večer na jednom ze sídlišť v Novém Městě pod Smrkem. Krátce po sedmé hodině večerní se tam na křižovatce ulic Jindřichovická a Revoluční střetla dvě osobní auta. Nehoda si vyžádala jedno těžké a dvě lehká poranění. Policisté měli plné ruce práce nejen s vyšetřováním nehody, ale také s obyvateli okolních domů, kteří se na místo seběhli a spravedlnost chtěli vzít do svých rukou.

„Co mne nejvíce zarazilo, je jednání přihlížejících, kteří se snažili zlynčovat spolujezdce z vozu pravděpodobného viníka,“ napsal k videu, které situaci po nehodě zachycuje, autor „Jirka Kaa“.

Viníkem nehody je pravděpodobně řidička Peugeotu 307, která při vyjíždění z vedlejší silnice nedala přednost přijíždějícímu autu. „Na křižovatce nedala přednost v jízdě po hlavní vozovce jedoucímu vozidlu Citroen Xsara a přední částí narazila do jeho pravé části. Vozidlo Citroen bylo nárazem vymrštěno a dopadlo na střechu,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Při nehodě utrpěl těžké zranění řidič Citroenu, kterého musel do Krajské nemocnice Liberec transportovat vrtulník Letecké záchranné služby. Lehká zranění utrpěla také řidička Peugeotu a její spolujezdkyně. Obě převezla záchranná služba do liberecké nemocnice.

Řidička, která nehodu pravděpodobně zavinila, má navíc zaděláno na pořádný problém. Při dechové zkoušce totiž nadýchala přes 1,5 promile alkoholu.

Škoda na obou vozidlech je vyčíslena na více než 120 tisíc korun. „Dopravní policisté v dané věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, není však vyloučeno, že dojde k rozšíření trestního stíhání,“ uzavřela Šrýtrová.

Foto Policie ČR

Štítky Nové Město pod Smrkem, doprava, nehoda, havárie, Citroën, Krajská nemocnice Liberec, Peugeot, Peugeot 307, Citroën Xsara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Sobotní nehoda v Novém Městě se málem proměnila v lynč účastníků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.